Βασικό μενού:
Η ALBAVISSA παράγεται αποκλειστικά από πλήρως ωριμασμένα σταφύλια Ασσύρτικου από 15ετή κλήματα στον ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα στην περιοχή “Παλαιοκάστρα”, “Βήσσα” κατά τον Όμηρο στο Μεγαπλάτανο Αταλάντης.
Τα χαμηλής απόδοσης μη εμβολιασμενα κλήματα Ασσύρτικου αναπτύσσονται στο άγονο-
Το καλλιεργητικό έτος 2011 μπορεί να περιγραφεί ως έτος με δριμύ και βροχερό Χειμώνα, με ψυχρή μα υγιή Άνοιξη και ένα θερμό Καλοκαίρι δίχως ακραίες θερμοκρασίες.
Συνεπώς οδηγηθήκαμε σε μια παρατεταμένη περίοδο ωρίμανσης και σε φρούτο υψηλής συμπύκνωσης, το οποίο και οινοποιήθηκε σε δεξαμενές ανοξείδωτου χάλυβα με ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Δεν έλαβαν χώρα χρήση δρυός και μηλογαλακτική μετατροπή.
Στον αντίποδα, πραγματοποιήθηκε ωρίμανση με τις λεπτές οινολάσπες σε κυκλωνικό καθεστώς για 12 μήνες.
Η ALBAVISSA είναι φυσικώς σταθεροποιημένη.
"Άνοιξη: Φως στις φωλιές. Τόποι για λάμψεις χρυσαφιές.
Είναι τα αρώματα που θυμίζουν ...
είναι και άνθρωποι που δακρύζουν."