Οίνοι - KARADIMOS

Πηγαίνετε στο περιεχόμενο

Βασικό μενού:

Οίνοι

Οίνοι


Η ΒΗΣΣΑ παράγεται αποκλειστικά από πλήρως ωριμασμένα σταφύλια βιολογικής γεωργίας Ξινόμαυρου από 10ετή κλήματα στον ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα στην περιοχή ‘Παλαιοκάστρα’ – ‘Βήσσα’ κατά τον Όμηρο στο Μεγαπλάτανο Αταλάντης.

Τα χαμηλής απόδοσης κλήματα Ξινόμαυρου αναπτύσσονται στο άγονο-ασβεστολιθικό αργιλώδες έδαφος με περιεκτικότητα σχεδόν 30% σε ενεργό ασβέστιο Ca+2.


Το καλλιεργητικό έτος 2009 μπορεί να περιγραφεί ως έτος με δριμύ και βροχερό Χειμώνα, με ψυχρή μα υγιή Άνοιξη και ένα ψυχρό Καλοκαίρι δίχως ακραίες θερμοκρασίες.


Συνεπώς οδηγηθήκαμε σε μια παρατεταμένη περίοδο ωρίμανσης και σε φρούτο υψηλής συμπύκνωσης, το οποίο και οινοποιήθηκε σε δεξαμενές ανοξείδωτου χάλυβα με ελεγχόμενη θερμοκρασία.


Έλαβαν χώρα πλήρης μηλογαλακτική μετατροπή και ωρίμανση για 14 μήνες σε 70% νέα δρύινα Γαλλικά βαρέλια 50% 228l και 50%, 400l, 20% 1έτους και 10% 2 ετών.


Το κρασί ΒΗΣΣΑ είναι φυσικώς σταθεροποιημένο
"Εποχή: Χειμώνας. Σκοτεινιάζει νωρίς. Κι οι δρόμοι είναι πάντα βρεγμένοι. Η μονaξιά βρήκε ένα κρασί για παρέα. Τη Βήσσα. Και δεν χωρίσανε ποτέ.
Ας ταξιδέψουμε μαζί σ΄ένα δάσος με καστανιές και βατόμουρα.... "

 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο βασικό μενού